Вибух на території посольства України в Іспанії – рука Москви?

Сергій Борщевський
письменник, дипломат, експерт Центру дослідження Росії

Цілий вечір моніторив іспанські ЗМІ, передчуваючи, що вибух на території посольства України в Іспанії матиме продовження. І дочекався. Окрім загальновідомих новин про легке поранення одного співробітника посольства, і що провадження відкрито за статтею тероризм, і що справу вестиме досвідчений слідчий суддя Хосе Луїс Калама, з’явилася ще одна.

За повідомленням газети “Лас Провінсіас”, дещо пізніше схожий пакет з вибухівкою надійшов у Сарагосі. Такий збіг можна було б віднести на рахунок якогось місцевого злочинного угруповання, якби не одна обставина. Адресатом у Сарагосі виявилося підприємство “Інсталаса“, яке від самого початку російської агресії постачає гранатомети Збройним силам України. Підприємство відправило до України сотні гранатометів С-90, які успішно перетворили на металобрухт російську бронетехніку. Інформація про це безборонно “гуляла” сторінками іспанської преси і могла привернути увагу російської агентури.

Персонал “Інсталаси” свідомий можливих ризиків і провокацій з її боку, тому на підприємстві підозрілий пакет ніхто не намагався розпечатати: одразу викликали спецслужби. Хоча в обох випадках відправник не був зазначений, відомо, що обидва відправлення робилися з території Іспанії.

А отже, від сеньйора Хосе Луїса Калами можна очікувати цікавих новин.

Читайте також:
Офіс прем’єра Іспанії та міноборони країни теж отримали листи з вибуховим пристроєм

Ще один підозрілий пакет надійшов до авіабази в Мадриді, яка ділиться розвідданими з Україною


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна