“ОПЗЖистка” Льовочкіна склала мандат народного депутата

Народна депутатка від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” Юлія Льовочкіна вирішила скласти мандат, пояснивши це “сімейними обставинами”.

Про це з посиланням на пресслужбу Льовочкіної повідомляє “Українська правда”.

“Народний депутат, член постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи, заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Юлія Володимирівна Льовочкіна подала заяву про складання депутатських повноважень“, – зазначається в повідомленні.

“Моє рішення приняте у зв’язку із сімейними обставинами”, – зазначила поки ще народна депутатка, за припинення повноважень якої має проголосувати парламент.

Юлія Льовочкіна – депутатка 6-го, 7-го, 8-го та 9-го скликань Верховної Ради. Представляла Партію регіонів, “Опозиційний блок”, а у 2019 році була обрана за списком (номер 21) партії “Опозиційна платформа – За життя”. Сестра голови адміністрації президента Віктора Януковича у 2010-2014 роках і також нардепа Сергія Льовочкіна.

У травні 2022 року український номер Льовочкіної перебував у мережі в роумінгу у Франції. Але вона не відповіла на дзвінки журналістів “Схем”. Прочитавши повідомлення у месенджері, проігнорувала і його.

Як з’ясували журналісти-розслідувачі, саме у Францію напередодні повномасштабного вторгнення РФ, 10 лютого, вилетів і її брат Сергій Льовочкін, який є співвласником Inter Media Group (телеканал “Інтер”).

У вересні касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу партії “Опозиційна платформа – За життя” і остаточно заборонив її діяльність.

Читайте також:
ОПЗЖ перейменувала себе у “Платформу за життя і мир” і продовжить працювати у ВР як група

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна