В Україні повністю заборонили діяльність ОПЗЖ

15 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України  відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») і таким чином остаточно заборонив її діяльність в нашій країні.

Про це у четвер, 15 вересня, повідомила пресслужба СБУ.

У спецслужбі нагадали, що рішення про заборону функціонування «ОПЗЖ» було прийнято на підставі указу Президента та рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на  доказах її деструктивної діяльності, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці. 

“Йдеться передусім про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики росії, як на рівні керівництва, так і рядових її членів. «ОПЗЖ» фактично ретранслювала офіційну позицію країни-агресора щодо України та завдавала значної шкоди інтересам нашої держави”, – йдеться в пресрелізі СБ. 

Встановлено причетність провідних функціонерів «ОПЗЖ» до діяльності, що створює  реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.

“Таким чином, рішення про заборону «ОПЗЖ» є остаточним і не підлягає оскарженню, а притягнення до відповідальності членів партії, які шкодили інтересам України, триває”, – додали в пресцентрі СБУ.

Читайте також:
Фракція ОПЗЖ в Запорізькій облраді заявила про припинення діяльності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна