ОПЗЖ перейменувала себе у “Платформу за життя і мир” і продовжить працювати у ВР як група

Депутати із забороненої на час воєнного стану партії “Опозиційна платформа – За життя” створили у Верховній Раді групу “Платформа за життя і мир” замість розпущеної фракції.

Таке рішення ухвалили у вівторок, 19 квітня, а оголосили 21 квітня.

До складу групи також увійшли депутати Верховної Ради Олег Волошин, Юрій Загородній, Володимир Кальцев, Олександр Колтунович, Сергій Льовочкін, Михайло Макаренко, Суто Мамоян, Михайло Папієв, Олександр Пузанов, Григорій Суркіс, Нестор Шуфрич, Віталій Борт, Сергій Дунаєв, Юлій Іоффе, Олександр Качний, Сергій Ларін, Юлія Льовочкіна, Григорій Мамка, Василь Німченко, Олександр Пономарьов, Микола Скорик, Віктор Чорний, Наталія Королевська, Юрій Солод.

“Ті депутати з числа членів ОПЗЖ, які знаходились у фракції, вже вийшли (з фракції) з конʼюнктурних міркувань або були виключені з неї. Із числа тих (членів фракції), хто лишився, буде створено депутатську групу”, – пояснював напередодні Юрій Бойко в коментарі “Радіо Свобода”.

Українські політики обурені новим “переродженням” проросійської фракції у Верховній Раді.

“За життя та мир”… Я хочу нагадати, що саме така риторика лунала постійно з вуст путлера та його оточення… саме така риторика лунає й з вуст орків-росіян, які в різних міжнародних організаціях вже зараз бояться виключення, тому співчувають «ситуації» в Україні і кажуть, що вони за мир… Але навіть не називають війну в Україні війною! Ні колишня, ні оновлена ОПЗЖ не може більше представляти інтереси громадян України в парламенті. Вони мають піти на смітник історії й давати свідчення в кримінальних справах по колабораційній діяльності”, – прокоментувала нардепка 8-го скликання Галина Пташник таку “реінкарнацію” ОПЗЖ.

Додамо, що парламентська фракція ОПЗЖ складалася з 44 народних депутатів, однак після початку широкомасштабної війни Росії проти України з неї почали виходити її члени. 14 квітня фракція була розпущена.
До групи “ПЖМ” увійшли 23 нардепи.
В ній немає колишнього лідера партії Віктора Медведчука, який перебуває під арештом.

Читайте також:
Рада “розпустила” фракцію ОПЗЖ й ухвалила ще низку рішень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна