За день ППО ЗСУ збила 51 із 70 російських крилатих ракет

З початку доби середи протиповітряна оборона ЗС України збила 51 із 70 російських крилатих ракет, а також п’ять дронів-камікадзе.

Про це після 17-ї години 23 листопада повідомила пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.

“23 листопада держава-терорист укотре завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту.

Пуски здійснено із 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також із двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря.

Загалом було випущено близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 і “Калібр”.

51 ракету знищено силами та засобами протиповітряної оборони.

Крім того, на півдні країни знищено п’ять ударних безпілотних літальних апаратів типу “Ланцет”, – сказано в повідомленні.

Повітряні сили заявили, що продовжують виконувати завдання із захисту повітряного простору держави, знищуючи ворожі повітряні цілі по всій території України, на всіх напрямках.

“На превеликий жаль, внаслідок чергової терористичної атаки Росії, загинули люди, є влучання в житлові будинки. Висловлюємо глибокі співчуття родинам загиблих…” – ідеться в заяві Командування Повітряних сил.

Паралельно мер столиці Віталій Кличко розповів, що Сили ППО збили 21 з 31 ракети, які летіли на Київ.

Як відомо, близько 14-ї години 23 листопада Росія завдала масованого ракетного удару по енергетичних об’єктах у Києві та багатьох областях України.
Серед іншого, через роз’єднання мереж відключені Хмельницька і Південноукраїнська АЕС.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ розповіли, як вдається збивати російські ракети Х-101.

Читайте також:
У всіх регіонах – аварійні відключення через ракетні удари, заважає також крижаний дощ, – Укренерго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна