У всіх регіонах – аварійні відключення через ракетні удари, заважає також крижаний дощ, – Укренерго

Унаслідок ракетної атаки РФ є влучання по обʼєктах енергетичної інфраструктури України. У всіх регіонах відбуваються аварійні відключення.

Про це після 15-ї години в середу, 23 листопада, повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”.

Аварійні відключення в компанії назвали “необхідним кроком для захисту електромереж від додаткових технологічних аварій та підтримки роботи енергосистеми”.

“Ремонтні бригади разом з підрозділами ДСНС почнуть ліквідацію пошкоджень одразу по закінченню повітряної тривоги. Але через мороз та льодяний дощ в деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, пошкоджених ракетами терористів, можуть тривати довше”, – зазначено в повідомленні.

В “Укренерго” нагадали, що при значній перерві в електропостачанні активується робота “Пунктів незламності”.

Мапу таких пунктів по всій країні можна подивитись тут nezlamnist.gov.ua.

“Там будуть усі базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Безкоштовно і цілодобово.
Пункти працюватимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо. На сайті та в усіх “Пунктах незламності” можна буде дізнатись, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

Терористи можуть забрати у нас на деякий час світло, але нашу витримку і мужність їм не зламати. Піклуймося одне про одного і віримо в ЗСУ!” – наголошують енергетики.

Як відомо, близько 14-ї години Росія завдала масованого ракетного удару по енергетичних об’єктах у Києві та багатьох областях України.
Серед іншого, через роз’єднання мереж відключені Хмельницька і Південноукраїнська АЕС.

Читайте також:
Зеленський презентував мережу “Пунктів незламності” на випадок тривали відключень електрики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна