Зеленський презентував мережу “Пунктів незламності” на випадок тривали відключень електрики

Президент Володимир Зеленський заявив про розгортання в Україні мережі “Пунктів незламності”, які будуть активуватися у випадку тривалої відсутності електроенергії й тепла.

Про це глава держави сказав у вечірньому зверненні у вівторок, 22 листопада.

“Розгортаємо по всій країні й наш новий проект підтримки людей – «Пункти незламності». За підсумками цього дня підготовлено вже понад 4 тисячі таких пунктів. Заплановано ще більше.

Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота «Пунктів незламності» – там усі базові послуги. Це електрика, мобільний звʼязок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Абсолютно безкоштовно й цілодобово”, – сказав Зеленський.

Він розповів, що вже працює сайт nezlamnist.gov.ua, на якому розміщена оновлювана мапа таких пунктів по всій країні.

На карті можна побачити, що “пункти незламності” – це переважно супермаркети, АЗС, навчальні заклади й дитсадки, органи влади, старостати, відділення банків тощо.

“Пункти працюватимуть обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо”, – додав Зеленський.

Він наголосив, що всі ми “маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв, з урахуванням того, які терористи воюють проти нашого народу та що вони намагаються зробити”.

“Місцевій владі поставлено завдання забезпечити інформування людей про наявність «Пунктів незламності». Це має бути дуже просто: у будівлях органів влади, в аптеках, магазинах, у поштових відділеннях має бути інформація про те, де людина може знайти підтримку у разі тривалого відключення енергії.

І дуже важливо, що до цієї нашої ініціативи вже приєднується також і сумлінний бізнес. Дякую всім підприємцям, які вирішили зараз підтримати суспільство й роблять свої бізнес-обʼєкти також “Пунктами незламності” – з генераторами, “Старлінками”, водою та іншим”, – сказав президент.

Він звернув увагу, що на сайті nezlamnist.gov.ua є спеціальна форма для представників бізнесу, які хочуть приєднатись і стати “Пунктом незламності” для українців.

Читайте також:
У Херсоні запрацювали “пункти незламності” й центри гуманітарної допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна