Українські морські ударні дрони перемагають у війні на Чорному морі, – Forbes

Українські морські ударні дрони перемагають у війні на Чорному морі – такий висновок робить оглядач американського журналу Forbes.

“Удар українських безпілотних катерів по Новоросійську, за сотню миль від окупованого Росією Криму на півдні Росії, повинен викликати тривогу в Севастополі, кримському штабі обложеного Чорноморського флоту РФ”, – пише видання.

Відповідно до цього дослідження, безпілотні надводні ударні плавзасоби сигналізують про зміну морської стратегії України і появу флоту нового типу – “без великих кораблів, але з великою кількістю дронів і ракет”.

“Байрактар” та батарея “Нептун” у квітні разом потопили флагман Чорноморського флоту – крейсер “Москва”. Потім “Байрактари” та ракетні розрахунки звернули свою увагу на окупований Росією острів Зміїний у західній частині Чорного моря, підірвавши російську техніку на острові та потопивши катери й допоміжні судна, які намагалися поповнити запаси острівного гарнізону.

Український флот після штурму Севастополя став набагато менше соромитися своїх нових катерів-безпілотників. Він опублікував відео, яке докладно описує цей процес (збір коштів на придбання морських дронів – “Н”). І він привітав спробу громадян Литви зібрати кошти на придбання додаткового дрона. Публічність сигналізує про нову впевненість”, – йдеться у статті “Форбс”.

“А у п’ятницю щось вибухнуло в Новоросійську. Очевидна чергова жертва нового українського флоту. Безпілотний флот, поряд із ракетними батареями берегового базування, більш ніж рівня російського військово-морського флоту з його великими, дорогими та трудомісткими старомодними бойовими кораблями”, – робить висновок оглядач американського видання, даючи посилання на відео з вибухами в Цемеській бухті Новоросійська 18 листопада.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 11 листопада заявив, що Україна створює перший у світі флот зі морських дронів та оголосив збір коштів.

Читайте також:
“Флотилія PEACE”: литовці зібрали кошти на другий морський дрон для України і збирають на ще один. Усі – з промовистими для росіян назвами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна