Україна створює перший у світі флот морських дронів: треба подонатити

Президент Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту, що складатиметься зі 100 морських дронів.

За один день необхідно зібрати кошти на 10 безпілотних надводних апаратів за допомогою платформи UNITED24.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації в п’ятницю, 11 листопада.

В UNITED24 нагадали, що 29 жовтня морські дрони атакували російські кораблі у Севастополі.

Це була перша морська атака в історії, здійснена виключно безпілотними засобами.

“Зухвала операція змінила розклад сил в акваторії Чорного моря. Вона змусила російські кораблі зі смертоносними ракетами на борту ховатися в бухті. А, отже, припинити терор українських міст”, — наголосили там.

Тому українців просять долучитися до створення першого у світі флоту морських дронів. Він захистить акваторії українських морів та мирні міста від ракет, а також допоможе розблокувати коридор для цивільних суден, які перевозять зерно.

Задонатити можна тут.

Морський дрон – це унікальна та засекречена українська розробка. Один такий апарат коштує 10 мільйонів гривень. У вартість входить дрон, оснащений системою автопілотування.

Також дрон оснащений відеопідсистемами, зокрема нічного бачення, спеціальним зв’язком, захищеним від впливу ворожих засобів радіоелектронної боротьби, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною.

Також у вартість апарату входить наземна автономна станція управління, системи транспортування і зберігання, центр обробки даних.

Читайте також:
У мережі показали супутникові знімки після атаки дронів у Севастополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна