“Флотилія PEACE”: литовці зібрали кошти на другий морський дрон для України і збирають на ще один. Усі – з промовистими для росіян назвами

Литовці зібрали кошти вже на другий морський дрон для України і продовжують збирати на третій безпілотник.

Про це повідомив ініціатор збору, литовський журналіст Андрюс Тапінас, який раніше збирав кошти на БПЛА Bayraktar для України.

“Литовці в ударі. Після надання Україні морського безпілотника “PEACE Дец” ми зібрали ще $250 тисяч на другий під назвою “Yes to peace” (“Так миру”) або “PEACE Да”.

І вже маємо 40 тисяч євро на третій – “Duke of Peace” (“Герцог миру”), або “PEACE Дюк”.

Це буде найкраще тріо з часів трьох тенорів”, – написав Тапінас.

Він також назвав “тріо” безпілотників “флотилією PEACE” (що в перекладі означає “флотилія миру”, але з огляду на назви кожного окремого дрона, тут є певний нюанс).

Як писала “Новинарня“, раніше в Литві зібрали 250 тисяч доларів і придбали для України морський безпілотник, якому обрали назву PEACE Дец.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що зібрані в Литві кошти будуть передані Україні через фандрейзингову платформу United24, а литовці самі оберуть ім’я дрону, який профінансували.

Читайте також:
Україна створює перший у світі флот морських дронів: треба подонатити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна