В КНДР показали запуск міжконтинентальної ракети “Хвасон” та вперше – дочку Кім Чен Ина. ФОТО

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин привіз дочку, дружину та сестру на випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети “Хвасон-17”, що відбувся у п’ятницю.

Подробиці й фото із запуску оприлюднила урядова інформагенція КНДР ЦТАК.

За цими даними, ракета пролетіла 999,2 км на максимальній висоті 6040,9 км, час польоту – 4135 секунд (трохи більше години).

Цей пуск, за словами Кіма, підтвердив, що “ядерні сили КНДР досягли максимальної здатності стримувати будь-яку ядерну загрозу”.

“Хвасон-17” (Hwasong-17) – північнокорейська двоступенева міжконтинентальна балістична ракета, вперше представлена 10 жовтня 2020 року. Вона може мати достатню дальність, щоб досягти материка США.

18 листопада стало відомо, що ця МБК, запущена комуністичною Північною Кореєю, впала за 200 кілометрів від берегів Японії.

Інформагентство Reuters із посиланням на японських посадовців зазначило, що цей запуск відбувся через день після запуску попередньої ракети і попередження КНДР про “жорсткішу військову відповідь” на посилення американської присутності в регіоні.

Водночас на вихід на люди родини Кім Чен Ина звернуло увагу південнокорейське інформагентство “Рьонхап”.

Це перший випадок, коли офіційні ЗМІ Північної Кореї розкрили зовнішність доньки Кіма.

Досі інформація про кількість його дітей, стать чи вік ретельно приховувалася. За даними розвідки, дружина Кіма народжувала у 2010, 2013 та 2017 роках.

Читайте також:
Північна Корея запустила ракету, яка впала за 200 км від Японії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна