Північна Корея запустила ракету, яка впала за 200 км від Японії

Північна Корея у пʼятницю запустила ракету, що впала в 200 кілометрах від Японії. Ця ракета може бути міжконтинентальною балістичною і мати достатню дальність, щоб досягти материка США.

Про це пише Reuters із посиланням на заяву журналістам японських посадовців.

Запуск відбувся через день після попередньої випущеної ракети і попередження КНДР про “жорсткішу військову відповідь” на посилення американської присутності в регіоні.

Міністр оборони Японії Ясукадзу Хамада заявив журналістам, що ця запущена в пʼятницю ракета здатна пролетіти до 15 000 км, а головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно сказав, що вона пролетіла на висоті близько 6 000 км з дальністю 1 000 км, перш ніж приземлитися в морі приблизно 200 кілометрів на захід від півострова Осіма в Хоккайдо.

Згідно з повідомлення премʼєр-міністра Японії, повідомлень про спричинені ракетою пошкодження не надходили. Водночас він наголосив, що неодноразових запусків із боку КНДР не можна допускати.

Читайте також:
До Росії прибув перший поїзд із КНДР: це сталося після доповіді США про таємне постачання зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.