Столтенберг прокоментував падіння ракети на території Польщі

Ракета, яка впала на території Польщі, ймовірно, була випущена українськими силами ППО під час відбиття російських атак.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу у Брюсселі у середу, 16 листопада.

“Вчорашній вибух стався коли Росія запустила хвилю ракетних атак по Україні. Розслідування інциденту триває і мам маємо дочекатися завершення. Але у нас не має жодних ознак, що це була навмисна атака. І немає жодних ознак, що Росія готувала напад по території НАТО”, – сказав Столтенберг, його цитує “Європейська правда”.

Генсек НАТО заявив, що попередні дані вказують на те, що інцидент стався через використання українських ППО проти російських ракетних атак у вівторок.

“Але я хочу чітко заявити, що це не вина України. Росія несе повну відповідальність, оскільки продовжує незаконну війну проти України”, – сказав він.

“У нас немає ознак того, що цей інцидент став результатом навмисного нападу на територію НАТО. І у нас немає даних про те, що Росія планує наступальні військові дії проти союзників НАТО. Це демонструє, що є небезпека, пов’язана з триваючою війною в Україні. Але це не змінило нашу фундаментальну оцінку щодо загрози для союзників НАТО”, – сказав Столтенберг.

Він додав, що інцидент підкреслює важливість моніторингу та пильності на місцях, і у НАТО  ухвалили рішення щодо довготривалої адаптації стримування та оборони Альянсу на саміті в Мадриді у червні.

Читайте також:
Польща відкликала свій запит активувати 4 статтю договору НАТО: Дуда коментує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна