У звільненій Чорнобаївці виявили рідкісну РЛС “Підліт” рашистів, знищену ЗСУ раніше

На аеродромі в Чорнобаївці під Херсоном, який перейшов під контроль ЗСУ, українські військові виявили сучасну російську РЛС “Підліт”. Щоправда, як з’ясувалося, вона була знищена раніше – ймовірно, ракетою з РСЗВ HIMARS.

Про цікаву знахідку 13 листопада повідомив у Telegram Стратком ЗСУ.

“Дуже цікавий кадр зі звільненої Чорнобаївки, на якому видно знищений рідкісний і певною мірою для кацапської армії унікальний екземпляр РЛС.
Це 48Я6-К1 “Підліт” – твердотільна трикоординатна станція радіолокації з ФАР кругового огляду і виявлення повітряних цілей на малих і гранично малих висотах в складній перешкодовій обстановці.
Дана РЛС призначена для видачі цілевказівки для ЗРК С-300, С-400 і т.д.” – розповіли в Страткомі.

Зазначається, що у війська ППО Росії постачання таких радіолокаційних станцій почалося у 2015 році, і на сьогодні це як найбільш “сучасні”, так і найменш поширені РЛС.

Стратком поширив фото спаленого шасі зі знищеною установкою РЛС.

Варто зазначити, що це не перший “Подлет К-1”, знищений ЗСУ не території Херсонщини. 20 липня стало відомо, що таку російську радіолокаційну станцію було уражено на одній з недобудованих баз відпочинку в селищі Лазурне Скадовського району. Ішлося про південь області та один із дуже далеких пострілів HIMARS (або іншої ракетної системи).

Читайте також:
При визволенні Чорнобаївки 28-ма бригада ЗСУ “віджала” вертоліт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна