“Мотор Січ”, “Укрнафту”, “АвтоКрАЗ” передали Міністерству оборони

Активи компаній “Укрнафта”, ПАТ “Укртатнафта”, АТ “Мотор Січ”, ПрАТ “АвтоКрАЗ” та ПрАТ “Запоріжтрансформатор” передали в управління Міністерства оборони України.

Про це в понеділок, 7 листопада, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Відчуження п’яти підприємств відбулось напередодні на виконання рішення Ставки Верховного головнокомандувача та у зв’язку з військовою необхідністю.

“Вилучені активи набули статусу військового майна, їх управління передано Міністерству оборони України”, – сказав Данілов.

Секретар РНБО додав, що після завершення дії воєнного стану зазначені активи можуть бути повернуті власникам або можливе відповідне відшкодування їхньої вартості.

Контекст

У найбільшій нафтовидобувній компанії України “Укрнафта” структури Ігоря Коломойського володіють близько 42% акцій. 50%+ 1 акція перебувають у володінні держави в особі НАК “Нафтогаз”, решту мають міноритарні акціонери.

В “Укртатнафті” Коломойський спільно з Геннадієм Боголюбовим володіє приблизно 60%. Ключовим активом цієї компанії є Кременчуцький нафтопереробний завод, який у травні росіяни обстрілами вивели з ладу.

Підозрюваний в державній зраді В’ячеслав Богуслаєв донедавна володів “Мотор Січ”. У 2017 він продав 56% китайському холдингу, але через наявність порушень операції з акціями були заарештовані.

“АвтоКрАЗ” входять у групу Костянтина Жеваго “Фінанси та кредит”. “Запоріжтрансформатор” – банкрут, що виробляє трансформаторне і реакторне обладнання, власником є Костянтин Григоришин.

Читайте також:
Справа про 4,7 млрд для Коломойського: як олігарху “подарували” штраф та чим це може обернутися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна