Слідом за Коломойським: Високий суд Англії заморозив активи Григоришина

 

Високий суд Англії та Уельсу видав наказ про заморожування активів групи “Енергетичний стандарт” українсько-російського олігарха Костянтина Григоришина.

Про це повідомляє Liga.net.

“Рішення винесено як забезпечувальний захід у рамках арбітражного розгляду з Вадимом Новинським і Володимиром Лук’яненком-молодшим на більш як 300 млн. доларів навколо великого машинобудівного підприємства ПАТ “Сумське НВО”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що рішення винесено на вимогу адвокатів Лук’яненка і компаній, пов’язаних з Новинським, які побоюються, що Григоришин може приховувати активи, щоб уникнути виплат за рішенням арбітражу.

Як відомо, рішення про виплату “Енергетичним стандартом” понад 305,8 млн. доларів Новинському і Лук’яненку Лондонський комерційний арбітраж ухвалив 9 травня 2016 року. В апеляції на це рішення Високий суд Англії адвокатам Григоришина відмовив.

Станом на 2016 рік Григоришин володів 83,7% Сумського НВО. Лук’яненко-старший після відсторонення Григоришиним від управління заводом передав свої акції синові, а той в свою чергу продав 25% свого пакету Вадиму Новинському.

Читайте також:
Коломойський прокоментував рішення суду Англії про арешт його активів

Компанія Григоришина готується відключити “ЛНР” від електрики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна