У Бєлгородській області РФ після “прильоту” горить чергова нафтобаза

Російські телеграм-канали з Бєлгородської області поширюють відео, як горить нафтобаза у селі Головчино, що в Грайворонському районі (приблизно за 15 км від кордону з Україною).

Місцеві джерела пишуть, що пожежа почалася після “прильоту” вдень у неділю, 6 листопада.

Про обстріл заявила і місцева влада.

“Під обстріл у Грайворонському міському окрузі потрапив промисловий об’єкт. Загорівся резервуар із розчинником. Потерпілих немає. На місці працюють оперативні служби”, – написав у телеграмі губарнатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков.

Відео:

Читайте також:
У Бєлгородській області – нова “бавовна” з пожежею на електропідстанції

Контекст

Українська армія завдає ураження по об’єктах інфраструктури в прикордонній Бєлгородській області РФ у відповідь на атаки енергооб’єктів на українській території.

13 жовтня в селищі Октябрський під Бєлгородом – за 40 км від кордону України – пролунали вибухи – місцева влада повідомила, що підірвано склад боєприпасів та почалася пожежа й детонація боєприпасів.

Перед тим стало відомо, що в самому місті Бєлгород була повітряна тривога, невідома ракета (чи її уламки) частково зруйнувала технічний і 16-й поверхи житлового будинку.
За однією з версій, це може бути російська ракета С-300. Росіяни ж звично нарікають на ЗСУ.

Крім того, 13 жовтня влада Бєлгородської області заявляла, що ЗС України обстріляли і зруйнували закритий прикордонний пункт пропуску “Шебекино” з російського боку.

14 жовтня в Бєлгороді сталася пожежа на електропідстанції, частина міста залишилася без світла. У місті знову було чутно вибухи, ймовірно, працювала ППО. Внаслідок влучання снарядів були пошкодження в п’яти приватних домоволодіннях, також обірвало лінію електропередач.

15 жовтня один зі снарядів влучив у нафтобазу на території Бєлгородського району, вона горіла. У ці та наступні дні в області активно працювала ППО РФ.

11 вересня також горіла підстанція, люди сиділа без світла. Так само горіла електропідстанція на Білгородщині 19 жовтня.

Удари по прикордонній області РФ тривають і надалі, зокрема й на початку листопада, про що заявляє місцева влада.

19 жовтня президент Путін ввів у прикордонних з Україною регіонах РФ і в Криму “середній рівень реагування” (охоплена зокрема й Бєлгородська область).

До 21 листопада на території Бєлгородської області продовжено “жовтий” рівень терористичної небезпеки, продовжується постанова про заборону запуску петард, феєрверків та салютів.

У соцмережах поширюють інформацію про те, що жителі Бєлгорода змушені укриватися від обстрілів у підвалах і сховищах – так само, як це доводиться робити мешканцям українського Харкова. Крім того, що інфраструктурні та енергетичні об’єкти Бєлгорода потрапляють під удари високоточної української артилерії, на місто падають застарілі російські ракети, а також шкодить власна ППО.

Як відомо, саме з Бєлгородської області РФ російські війська регулярно ведуть обстріли через кордон по цивільній інфраструктурі Харкова та інших населених пунктах України.

Читайте також:
Ворог вдарив по Харкову із Бєлгородської області РФ: наслідки ранкової атаки. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна