Вранці в Києві без світла залишилися 450 тисяч квартир: мер пояснив причину

У Києві станом на ранок, 4 листопада, без світла залишилися 450 000 квартир. Відтак, мешканців столиці закликають максимально економити електроенергію.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у своєму ТГ-каналі.

“На сьогоднішній ранок без електропостачання 450 тисяч споживачів, тобто помешкань киян. Це в півтора рази більше, ніж в попередні дні”, – написав Кличко.

Він зазначив, стабілізаційні вимкнення відбуваються через перенавантаженням центрального вузла енергосистеми країни.

“Звертаюся до всіх мешканців столиці: максимально економте електроенергію, бо ситуація залишається складною!“, – закликав мер.

У ДТЕК Київські електромережі теж повідомили, що через значне споживання електроенергії вранці 4 листопада застосували екстрені відключення.

“Щоб уникнути масових аварій на енергообладнанні НЕК Укренерго надав розпорядження провести екстрені відключення. Ми починаємо їх виконувати вже зараз”, – йдеться у повідомленні.

У ДТЕК додали, що на час екстрених відключень графіки стабілізаційних відключень не діють.

Екстрені відключення, як і планові, застосовуються в столиці щоденно, але не у всіх районах. Учора екстрено вимикали лівий берег, Оболонь, Куренівку та ще декілька мікрорайонів на правому.

Читайте також:
Для мешканців Києва опублікували оновлені графіки відключень електроенергії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна