Для мешканців Києва опублікували оновлені графіки відключень електроенергії

ДТЕК “Київські електромережі” публікує оновлені графіки стабілізаційних відключень електроенергії, за якими світло не обов’язково вимикатимуть на 12 годин.

Про це в вівторок, 1 листопада, інформує пресслужба Київської міської державної адміністрації.

“ДТЕК «Київські електромережі» оновив графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Ситуація досі лишається складною, тому НЕК «Укренерго» і ДТЕК змушені проводити стабілізаційні відключення електроенергії. Енергетики роблять все можливе, щоб якнайшвидше відновити енергооб’єкти, що окупанти зруйнували протягом трьох тижнів”, – йдеться у повідомленні.

Актуальний графік можна знайти на сайті ДТЕК “Київські електромережі”.

Зазначається, що оновлені графіки відключень враховують досвід попередніх 3 тижнів відключень та зворотний зв’язок від клієнтів.

Опубліковані графіки – це розпорядок імовірних відключень, що дозволять підготуватись до відключення світла, якщо у НЕК “Укренерго” буде необхідність збалансувати енергосистему.

У графіках вказані всього 3 імовірні часові проміжки на добу, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. Наразі енергетики роблять усе можливе, щоб відключення кожної адреси тривало не довше 4 годин.

В енергокомпанії пояснюють, що опубліковані три черги не означають, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків. Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі не застосовуватимуть. Якщо необхідно буде зменшити навантаження на енергосистему, відключення доведеться застосовувати протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення ж за всіма трьома проміжками часу, і особливо в нічний час, можливе лише в критичних випадках.

Наголошується, що графіки складені на основі тих об’ємів, які необхідні НЕК “Укренерго”, щоб збалансувати енергосистему. Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіка розраховані на скорочення споживання до 250 МВт. Якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на 250 МВт, то відключення стають екстреними. У такому випадку графік не діє. Про застосування екстрених відключень клієнтів попереджатимуть.

Також для більш рівномірного відключення серед клієнтів у графіку розширений перелік адрес, до яких застосовуються стабілізаційні відключення. Виняток – об’єкти критичної інфраструктури міста і будинки, які живляться від тих же електроліній. Якщо ви не знайшли своєї адреси в графіку відключення – повідомте через форму зворотного зв’язку ДТЕК.

Водночас, якщо світло не з’явилось після 4 годин із моменту відключення – це може означати необхідність подовжити терміни для усунення аварійної ситуації, які почастішали через застосування стабілізаційних відключень. Про такі випадки просять повідомляти через чат-бот ДТЕК “Київські електромережі” у Telegram та Viber та в особистих повідомленнях сторінки Facebook.

Фахівці ДТЕК “Київські електромережі” зроблять все можливе, що максимально швидко усунути аварію та повернути світло.

У компанії зазначають, що стабілізаційні відключення необхідні для того, аби забезпечити роботу енергосистеми України, яка зазнала і продовжує зазнавати масованих атак.

Читайте також:
У Києві повністю відновили постачання води й світла, які зникли після обстрілів 31 жовтня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна