ЗСУ мають всі можливості для звільнення Херсона, – міноборони США

США не сумніваються, що Україна має достатньо сил і засобів для відновлення контролю над територіями на правому березі ріки Дніпро, безпосередньо в місті Херсон.

Про це заявив у четвер, 3 листопада, під час пресконференції в Пентагоні міністр оборони США Ллойд Остін, передає “Укрінформ”.

“Що стосується питання, чи можуть українці взяти території, які залишаються (під контролем окупантів, – “Н”) на західному березі Дніпра в Херсоні, я звісно вважаю, що вони мають можливості для того, щоби зробити це”, – наголосив міністр оборони США.

Однак більш важливим, за його словами, є впевненість самих українців у те, що вони мають всі можливості для звільнення власних територій.

“Ми бачили, як вони реалізовували дуже методичні й ефективні зусилля, щоби повернути свою суверенну територію.

Я думаю, ви побачите, як вони продовжать свій натиск, поки не закріпляться на територіях на західному березі річки”, – зауважив глава Пентагону.

Читайте також:
Росіяни хочуть вивезти сонячні електростанції з Херсонщини в Росію, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна