Росіяни хочуть вивезти сонячні електростанції з Херсонщини в Росію, – ГУР

У Херсонській області загарбники планують вивезти на територію РФ сонячні електростанції.

Про це в четвер, 3 листопада, інформує Головне управління розвідки МОУ.

“В окупованих районах Херсонської області рашисти оголосили про проведення «ревізії об’єктів сонячної генерації електроенергії». Якщо власники майна не з’являться у встановлені строки, щоб засвідчити своє право власності, майно буде «націоналізоване» (викрадене) та передане створеній окупантами фейковій компанії «гуп херсонобленерго». Затим майно планується вивезти на територію рф”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, продовжується незаконна «евакуація» українських громадян Херсонської області з правого берега Дніпра. Щоб заохотити людей до переїзду, їм пропонують отримання так званих «житлових сертифікатів» на придбання житла в рф. У рамках «евакуації» місцевих жителів примусово виселяють з квартир та будинків. У звільнене житло заселяються перевдягнені в цивільне військові зс рф. У місцевих відбирають автомобілі для використання загарбниками.

У пресслужбі також повідомили, що з інтернатів Херсона вивезли дітей на територію Криму. На сьогодні дітей розмістили на базі однієї з психіатричних лікарень Сімферополя. Також на територію Криму перевезли ув’язнених херсонської колонії.

Місцевих жителів попереджають, що всі причали (навіть невеликі сільські) мають бути порожніми. В разі знаходження будь-яких плавзасобів їх або знищать, або конфіскують.

У розвідці також відзначили, що упродовж кількох останніх тижнів йде переселення колаборантів та представників так званої адміністрації до пансіонатів, які розташовані на Арабатській Стрілці. Власників баз відпочинку примушують розселяти «переселенців». Крім того, російські військові здійснюють пошук вільних приміщень для розселення.

Читайте також:
Росіяни залишили блокпости у Чорнобаївці, Степанівці і Білозерці на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна