“Повернись живим”, Фонд Притули та БФ “Бон” продадуть воєнні трофеї з аукціонів у “Прозорро”

Провідні українські благодійні фонди — “Повернись живим”, БФ Сергія Притули та БФ “Бон” — продадуть воєнні трофеї на онлайн-аукціонах у державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі.

Першими на благодійних аукціонах виставлені такі лоти:

  • штатна радіостанція Р-168–5-УТЕ від фонду “Повернись живим” – була знята наприкінці квітня з підбитої машини БМП-3 у Миколаївській області.
    Стартова ціна – 30 тисяч гривень;

 

 

Аукціони з продажу перших трьох трофеїв відбудуться 9 листопада 2022 року в системі Прозорро.Продажі.

Для участі в аукціонах потрібно зареєструватися до 20:00 8 листопада 2022 року за посиланням.

Усі зареєстровані учасники отримають посилання на аукціон у день його проведення.

Загалом протягом листопада у системі Прозорро.Продажі щотижня відбуватимуться аукціони з продажу воєнних трофеїв від кожного з благодійних фондів.

Серед лотів, за які зможуть позмагатися всі охочі, будуть також уламки російського гелікоптера та дрона, двигун і запчастини збитого на південному напрямку “Калібра”, тубус від гранатомета тощо.

“Виставлені на прозорих аукціонах трофеї є лише невеликою частиною того, що захопили чи збили українські військові, коли вибивали ворога з позицій. Такі трофеї — це наочне спростування міфу про непереможність російської армії, а продані через онлайн-аукціони у прозорий та відкритий спосіб ці обʼєкти — ще й можливість зібрати на їхньому продажі гроші, щоб закрити важливі збори для українських бійців”, – зазначили у “Прозорро”.

Гроші з продажу трофеїв будуть спрямовані на рахунки зазначених благодійних фондів.

Читайте також:
“Іглу”, з якої збили російський “Алігатор”, продадуть на аукціоні

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна