Ексглава МЗС Польщі Сікорський особисто пригнав в Україну позашляховик для 93-ї бригади. ВІДЕО

Депутат Європарламенту від Польщі, колишній міністр закордонних справ Радослав Сікорський особисто пригнав в Україну позашляховик для бійців 93-ї бригади “Холодний Яр”. Авто з написом “Анна” він придбав разом із дружиною, відомою американською історикинею Енн Епплбаум.

Про це політик повідомив у понеділок, 31 жовтня, у твіттері.

Подорож в Україну почалася ще кілька днів тому. В коментарі польському виданню Gazeta Wyborcza Сікорський розповідав, що їде в одному конвої з групою волонтерів, які регулярно переганяють в Україну позашляховики, куплені волонтерами для ЗСУ.

Разом із машинами привезли й іншу допомогу – продукти, взуття, павербанки, теплий одяг, який надали інші благодійники з Польщі.

На відео, опублікованому одним з волонтерів групи, у конвої можна бачити загалом сім машин, з них чотири везуть для українських військових.

Авто 30 жовтня передали Міністерству оборони України. Разом із матеріальною допомогою на фронт вирушить також прапор Євросоюзу – “засвідчити, де закінчується західна цивілізація”.

Ранкові ракетні удари 31 жовтня застали Сікорського в Києві. Він опублікував коротке відео з Софіївської площі.

Читайте також:
Москва зреагувала на заяву євродепутата про те, що Росія “отримає по яйцях” за насильство

…і великий матеріал “Новинарні” про те,
як із ЄС переганяють волонтерські авто для ЗСУ:
Пороми, поліцейські пастки і бюрократія: що долають волонтерські авто на шляху з Європи до фронту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна