Окупанти готуються забрати артилерію з правобережжя Херсонщини, – ГШ

Російське військове командування готується вивести артилерію з правобережжя Херсонщини.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в неділю, 30 жовтня.

“За наявною інформацією, Росія здійснює підготовчі заходи щодо відведення артилерійських підрозділів з правобережної частини Херсонської області, з подальшим їх можливим перекиданням на інші напрямки”, – сказано в повідомленні ГШ ЗС України.

Крім того, Генштаб інформує, що окупаційна влада на тимчасово зайнятій території Херсонської області намагається створити непридатні для проживання місцевого цивільного населення.

“Так, у Новій Каховці із 29 жовтня відключено доступ до мережі інтернет та через гучномовці поширюють інформацію про необхідність виїзду з області протягом 48 годин через нібито загрозу ракетних ударів з боку Збройних сил України. Першочерговій так званій “евакуації” підлягає медперсонал місцевих лікарень та оперативні служби міста. Крім того, окупаційна влада видала указ, що зобов’язує підприємців розпродати весь продовольчий товар та закрити магазини і ринки з 1 листопада 2022 року”, – зазначено у зведенні.

Читайте також:
Окупанти “евакуювали” в’язнів із херсонської колонії, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.