З полону звільнені ще 50 українських військових. ВІДЕО

Україна і Росія провели черговий обмін полоненими. Відтак звільнені 52 українці.

Про це вдень у суботу, 29 жовтня, повідомив керівник офісу президента Андрій Єрмак.

“Вдалося звільнити 52 наших людей – офіцерів, медиків, сержантів та солдатів”, – написав він у телеграмі.

За цими даними, звільнено 12 військовослужбовців Національної гвардії, включно з двома “азовцями”, 18 осіб із Військово-Морських сил, ще трьох військовослужбовців ЗСУ, також – дев’ятьох із тероборони ЗСУ, вісьмох осіб із Держприкордонслужби та двох цивільних.

“Додому повертаються захисники “Азовсталі”, оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя. Нам вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на “Азовсталі”, і молодого військового хірурга 65-го військового мобільного шпиталю.

Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла з полону, та добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем “Москва”, а ще моряка з острова Зміїний”, – розповів Єрмак.

Він оприлюднив фото й відео з обміну.

За словами Єрмака, також будуть вдома деякі військові, взяті в полон ще в Чорнобильській зоні (за даними ЗМІ, звільнені сім військовослужбовців, які були захоплені у полон та вивезені з ЧАЕС).

За інформацією “Новинарні“, звільнених із полону везуть у Дніпро.

Російське міноборони заявляє, що обмін відбувся за схемою “50 на 50”.

Читайте також:
На Луганщині українські розвідники ліквідували 34 окупантів, трьох взяли у полон. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна