Росія заявила про вихід із “зернової угоди” через вибухи в Севастополі

Росія в суботу, 29 жовтня, заявила, що зупиняє свою участь у реалізації “зернової угоди” нібито через “теракт” у Севастопольській бухті вранці цього дня.

Про це пише “Європейська правда“.

Як сказано в офіційній заяві міністерства оборони РФ з цього приводу, Москва призупиняє участь у реалізації “зернової угоди” “після теракту, здійсненого київським режимом за участю фахівців Великої Британії проти кораблів Чорноморського флоту та цивільних суден”.

“Тепер Москва під надуманим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей. Закликаю всі держави вимагати від РФ припинити голодні ігри та повернутися до своїх зобов’язань”, – прокоментував заяву РФ міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Раніше цього ж дня представник міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, нібито ціллю атаки в Севастополі стали кораблі Чорноморського флоту, які були задіяні у забезпеченні безпеки зернового коридору.

Конашенков також звинуватив військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито “терактів” на трубопроводах “Північний потік-1” і “Північний потік-2”.

Він заявив, що британські військові з цього ж підрозділу провели підготовку українських військ до “нападу” на Севастополь вранці 29 жовтня, і що нібито ці британські військові перебувають в українському Очакові.

Міноборони Британії назвало звинувачення РФ вигадками епічного масштабу.

Варто зазначити, що дія “зернової угоди” повинна була завершитись у листопаді, і Росія погрожувала вийти з угоди, якщо не будуть виконані її вимоги.

Останнім часом через дії російської сторони біля Босфору “застрягли” в черзі понад півтори сотні суден.

Читайте також:
“Зернова угода”: президент Гвінеї-Бісау після Росії приїхав в Україну і висловив сподівання на діалог між “братніми народами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна