Росіяни визнали масову атаку дронів на Севастополь і ураження суден Чорноморського флоту

Міністерство оборони Росії визнало, що Збройні сили України о 4-й годині ранку 29 жовтня атакували безпілотниками окупований Севастополь і пошкодили корабель Чорноморського флоту.

За цією інформацією, в атаці ЗСУ були нібито задіяні “дев’ять безпілотних літальних апаратів і сім автономних морських безпілотників”. Пошкодження зазнали морський тральщик “Іван Голубець”  проєкту 266М, а також боносітьове загородження в бухті Південна.

Міноборони країни-агресора назвало це “терактом”, який буцімто готували українські військові з 73-го центру спеціальних операцій “під керівництвом британських фахівців”.

Сторона агресора рапортує, нібито “всі повітряні цілі були знищені”, при цьому атаці піддалися кораблі Чорноморського флоту, нібито задіяні “в забезпеченні безпеки зернового коридору”.

В ЗСУ припускають, що причиною вибухів у Севастополі могли стати невдалі запуски російськими загарбниками ракет протиповітряної оборони.

“Наразі офіційного підтвердження немає, але є точно розуміння, що при побоюванні “бойових комах” і використанні проти них агресивної системи ППО (коли по комарах б’ють С-300) може бути абсолютно зворотня реакція. Ці ракети мають дуже велику руйнівну силу, і руйнують вони те, що насправді винне у створенні цієї ситуації. Тому невдалий запуск ракет протиповітряної оборони цілком може бути такою причиною, а офіційну інформацію ми отримаємо пізніше”, – сказала начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 29 жовтня в окупованому Севастополі повідомили про вибухи впродовж кількох годин – нібито російські війська “відбивали атаку безпілотників” на кораблі ЧФ РФ. З’явилась непідтверджена інформація про пошкодження кількох військових кораблів Чорноморського флоту.

Нагадаємо, 19 жовтня в Севастополі також лунали вибухи, окупанти заявляли про роботу ППО і збитий безпілотник.

Читайте також новину за 23 серпня:
Над Севастополем – вибухи. Окупанти заявили про збитий безпілотник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна