У Росії закінчуються “Іскандери”, але ще чимало інших ракет, – Ігнат

У російського війська закінчуються “Іскандери”, але в достатній кількості є ракети Х-22 та С-300.

Про це в п’ятницю, 28 жовтня, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає “Укрінформ”.

“Ракети “Іскандер” у дуже серйозному дефіциті, НЗ-запас вони вже вичерпують, вичерпали власне. Тому балістичні ракети намагаються отримати в Ірану. Росія має Х-22 у достатній кількості. Незрозуміло, який стан ракет і наскільки точно вони будуть летіти. І плюс не забуваймо, що ракет С-300 у них є тисячі, РФ є їх виробником, і багато на складах залишилося. Це зенітні ракети, такі як і в нас на озброєнні”, – сказав Ігнат.

Проте, як зазначив речник, розслаблятися не варто. Ворог цілеспрямовано нищить енергетичну інфраструктуру України, тому ракетні удари можуть відбутися в будь-який момент.

“Ми дуже швидко звикаємо до спокою. Хочу нагадати, що 10, 11, 17, 18, 22, 23 (жовтня, – “Н”) були ракетні обстріли. Не так далеко ми відійшли. Не варто розслаблятися і зараз, тому що противник підступний, противник бачить, що нищить нашу інфраструктуру. Тому будь-коли може статися наступний ракетний обстріл”, – застеріг речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також:
Ціна сигналу “відбій повітряної тривоги”. Пілот-винищувач Тарас Редькін загинув, відвівши літак від населеного пункту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.