У Києві з’явилася вулиця Героїв полку “Азов”

У Києві офіційно з’явилася вулиця “Героїв полку Азов”.

У середу, 26 жовтня, в Оболонському районі столиці зняли полотно з першої таблички з новою назвою вулиці.

“За кожною з цих літер на стіні стоять життя наших друзів і братів. Назва “Героїв полку Азов” – це в першу чергу про тих, хто уже не повернеться, про тих, хто сьогодні не з нами, тих, хто знаходиться в полоні. Про героїчну оборону Маріуполя та Азовсталі знає абсолютно весь світ. Азов показав українцям, що можна битися до кінця – з десятикратно переважаючим ворогом. Азов – це приклад для всієї України”, – цитує засновника і першого командира полку Андрія Білецького пресслужба “Азову”.

У заході взяли участь перший заступник командира полку ОЗСП “Азов”, начальник штабу, майор Богдан Кротевич, заступник командира з тилового забезпечення, капітан Іван Ігнатьєв, засновник і перший командир полку Андрій Білецький та третій командир полку Максим Жорін.

Офіцери закликали пам’ятати про героїв, які знаходяться в полоні, і тих, хто вже не повернеться.

Як писала “Новинарня“, 25 серпня Київрада затвердила перейменування в межах дерусифікації понад 100 столичних вулиць із “великого пакета” раніше винесених на рейтингове голосування топонімів. Серед них і вулиця Героїв Полку “Азов”, яка раніше носила ім’я Маршала Малиновського.

Читайте також:
“Я впевнена, що “азовці” повернуться в Маріуполь”. Колишня пресофіцерка “Азову” – про свою службу в полку, “велику” війну та перемогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна