Сенат Польщі визнав владу РФ терористичним режимом

Сенат Польщі одноголосно ухвалив резолюцію про визнання влади росії терористичним режимом. Сенатори засудили російську агресію та закликали всі країни, які підтримують мир, демократію та права людини, долучитися до визнання влади РФ терористичним режимом.

Про це вказано на сайті Сенату у середу, 26 жовтня.

Під час обговорення сенатори вказали на безпрецедентну жорстокість російської агресії та необхідність покарання винних.
“Ці злочини вимагають міжнародної відповіді не лише у вимірі гуманітарної та військової допомоги, а й правової допомоги”, — стверджував сенатор Александер Поцей.
Сенатор Ян Марія Яцковскі закликав провести дебати щодо подальшої допомоги українцям на тлі заяви заступника міністра внутрішніх справ Павла Шефернакера про можливість чергової хвилі переселенців з України.
Сенатори також підкреслили, що в умовах російської агресії проти України в Польщі немає розбіжностей між опозицією та владою.

“Ми всі є громадянами Республіки Польща, яка століттями тому і сьогодні однозначно і твердо каже російському імперіалізму: “Ні!”, — заявив віцемаршалок Міхал Камінський.

Читайте також:
ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію “терористичним режимом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна