ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію “терористичним режимом”

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій Росія названа “терористичним режимом”.

Про це в четвер, 13 жовтня, повідомляє “Європейська правда”.

Резолюція у Страсбурзі була ухвалена майже одностайно – за неї проголосували 99 депутатів, присутніх у залі, ще один утримався.

Як інформувала “Новинарня“, цього дня на сесії ПАРЄ  був представлений документ під назвою “Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України”. У ньому вказується, що “ця агресія має бути однозначно засуджена як злочин сама по собі, як порушення міжнародного права та як головна загроза міжнародному миру і безпеці”.

До резолюції була внесена поправка, яка пропонувала “оголосити Російську Федерацію терористичним режимом”. Під час голосування її підтримали 79 депутатів Асамблеї, двоє були проти й один утримався.

До резолюції також була включена і схвалена поправка із закликом надати Україні системи ППО. Її запропонували українські депутатки Олександра Устінова, Єлизавета Ясько, а також по одному представникові парламентів Великої Британії, Нідерландів та Естонії.

Таким чином, ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

Перед голосуванням у ПАРЄ по відеозв’язку виступив президент Володимир Зеленський, який закликав підтримати резолюцію.

“Росія хоче говорити тільки мовою терору. І це – факт. Цей факт треба визнавати на всіх рівнях. Політично, юридично і на полі бою в Україні, і підтримкою наших оборонних можливостей. Я дякую вам за те, що ПАРЄ може стати першою міжнародною організацією, яка саме так визначає Росію як державу-терориста”, – сказав глава держави.

Читайте також:
Держави – спонсори тероризму: Росія може стати дев’ятою в цьому списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна