На сесії ПАРЄ підготували резолюцію, яка оголошує Росію терористичним режимом

У Парламентській асамблеї Ради Європи готують резолюцію, яка оголосить Росію терористичним режимом.

Про це в четвер, 13 жовтня, повідомляє “Європейська правда”.

На осінній сесії ПАРЄ, яка триває у Страсбурзі, цього дня буде представлений документ під назвою “Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України”.

Планується ухвалення резолюції щодо дій Росії. До проєкту наразі внесено низку поправок, голосування за які відбудеться в четвер у другій половині дня.

Одна з поправок наголошує на необхідності забезпечити всеосяжну систему відповідальності за серйозні порушення міжнародного права, спричинені агресією РФ проти України, активно співпрацюючи з українською владою у цьому питанні, та у цьому контексті “оголосити Російську Федерацію терористичним режимом”.

Президент Володимир Зеленський, виступаючи на сесії ПАРЄ по відеозв’язку, наголосив, що ПАРЄ може стати першою міжнародною організацією, яка визнає Росію державою-терористом.

“Росія хоче говорити тільки мовою терору. І це – факт. Цей факт треба визнавати на всіх рівнях. Політично, юридично і на полі бою в Україні, і підтримкою наших оборонних можливостей. Я дякую вам за те, що ПАРЄ може стати першою міжнародною організацією, яка саме так визначає Росію як державу-терориста”, – сказав глава держави.

Також Зеленський під час виступу перед депутатами ПАРЄ заявив, що не вважає за можливе дипломатію з Росією за нинішніх умов.

Він зазначив, що не може бути такої ситуації, коли провідні європейські держави та світ підтримують територіальну цілісність України та ізолюють Росію, а “деякі держави продовжують розмовляти, немов нічого не відбувається”.

“Тому мені здається, що на сьогодні дипломатична ізоляція Росії – це важливий тиск”, – сказав президент, додавши, що росіяни повинні знати, що ця війна відбувається в Україні через те керівництво, яке вони обрали.

Під час виступу Зеленський також закликав до таких санкцій проти РФ, у результаті яких Росія побачила б нуль на своїх енергетичних рахунках.

Читайте також:
Держави – спонсори тероризму: Росія може стати дев’ятою в цьому списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна