Італія залишиться надійним партнером НАТО щодо підтримки України, – Мелоні

Італія продовжить надійне партнерство з НАТО і підтримуватиме Україну.

Про це заявила у вівторок, 25 жовтня, глава італійського уряду Джорджа Мелоні.

Вона зазначила під час виступу в парламенті, що Італія залишиться “надійним партнером НАТО у питанні підтримки України”.

Мелоні також зазначила, що Євросоюз – це “спільний дім для протистояння таким викликам, яким країнам-членам важко протистояти поодинці”.

Вона запевнила, що підхід нового італійського уряду не полягатиме в тому, щоб “заважати і саботувати європейську інтеграцію”, а його мета – сприяти тому, щоб механізм працював краще.

“Я вдячна численним іноземним лідерам, які побажали мені успіху на посаді прем’єра. Я зауважила, що їх цікавить те, як Італія позиціонуватиме себе в ЄС, у його структурах. Ці структури – саме те місце, де ми добиватимемося того, щоб наш голос було почуто”, – додала Мелоні, її цитує агентство “Інтерфакс”.

“Італія повною мірою є частиною Європи та західного світу”, – додала прем’єр.

Уряд на чолі з Мелоні розпочав роботу наприкінці минулого тижня. Кабінет міністрів складається з представників коаліції із трьох правих партій. Основна з них – партія “Брати Італії”, яку очолює Мелоні.

Перед парламентськими виборами, що відбулися у вересні, багато європейських політиків побоювалися, що Мелоні в разі приходу до влади може розпочати протистояння з ЄС. Спостерігачі зазначали, що такий висновок політики, ймовірно, зробили тому, що вона часто заявляла, що її пріоритет – захищати інтереси італійців, а не інших народів.

Читайте також:
В Італії склав присягу найбільш правий уряд з часів Муссоліні. Який втім на боці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна