ППО ЗСУ збила 10 “шахідів”, запущених з Білорусі, та 4 з 6 крилатих ракет

Удень у середу протиповітряна оборона ЗС України збила чотири з шести російських крилатих ракет та десять дронів-камікадзе.

Про це йдеться в повідомленні Командування Повітряних сил ЗСУ після 16:00.

“О 12.05 19 жовтня ворог атакував Україну з північно-східного напрямку стратегічною авіацією. Із бомбардувальників-ракетоносців Ту- 95 та Ту-160 випущено шість крилатих ракет Х-101/Х-555.
Одну ракету знищено винищувальною авіацією, –  одну зенітним-ракетним підрозділом у зоні відповідальності Повітряне командування “Центр” на Київщині та Вінниччині. Ще дві ракети – збито протиповітряною обороною Сухопутних військ на Чернігівщині”, – розповіли в КПС.

Одночасно з ракетним обстрілом окупанти атакували Україну безпілотниками-камікадзе “Shahed-136” із північного напрямку, зокрема з території Білорусі. Станом на 15.30 десять баражуючих боєприпасів було знищено протиповітряною обороною повітряного командування “Центр”, – ідеться в повідомленні.

Командування Повітряних сил проілюструвало збиття російських ракет дотепним зображенням:

Як відомо, російська армія вранці 19 жовтня атакувала територію України ракетами та дронами-камікадзе. Робота ППО ЗСУ відбувалася у Києві та області, на Чернігівщині, Вінниччині тощо.

Уранці ж Командування ПС ЗСУ інформувало, що з першого випадку збиття на території України дрона-камікадзе іранського виробництва “Shahed-136” (13 вересня 2022 року, м. Куп’янськ) протиповітряною обороною Повітряних сил та інших складових Сил оборони України знищено 223 БпЛА цього типу.
До знищення баражуючих боєприпасів “Шахід-136”, які окупанти маркують як “Герань-2”, залучаються зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, самохідні зенітні установки, мобільні вогневі групи ПЗРК, зенітні гармати, великокаліберні кулемети та інше озброєння.

Читайте також:
Росіяни влучили ракетами в Бурштинську ТЕС на Івано-Франківщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна