Створили організацію “Клич”, щоб допомогти українцям за кордоном виходити на акції: перші результати

Колишній голова фонду “Повернись живим” Віталій Дейнега, менеджерка спільнот Ukrainer Софія Анжелюк та івент-менеджерка GogolFest Марія Мороз створили організацію, яка допомагатиме українським громадам по всьому світу проводити акції на підтримку України.

Проєкт має назву “Клич” (“Klych”) і вже співпрацює з організаторами проукраїнських акцій в США, зокрема Нью-Йорку, Бостоні, Чикаго, Остіні, Сан Антоніо, Атланті та багатьох інших містах, повідомили “Новинарні” в організації.

Минулих вихідних по всьому світу пройшла акція на підтримку захисників України, яку для Кличу розробив засновник UA Animals Олександр Тодорчук. В рамках акції українці ставали навколо визначних памʼяток архітектури або дітей, щоб нагадати світу, що Сили оборони України зараз захищають не тільки нас, а й весь демократичний світ. Метою акції було спонукання інших країн до якнайшвидшого надання Україні зброї, зокрема ППО.

Акція пройшла в десятках міст в Сполучених Штатах, а також у європейських містах.

“Ідея акції швидко стала масовою, і її підхопили партнерські організації та окремі ініціативи по всьому світу. В результаті акції пройшли в більш ніж сімдесяти містах, зокрема й у Нью-Йорку, Вашингтоні, Бостоні, Чикаго, Торонто, Берліні, Празі, Вільнюсі, Осло, Варшаві. Їх можна знайти в соціальних мережах за тегом #defendingUkraine“, розповіли в “Кличі”.

Акція в Нью-Йорку

Крім того, “Клич” брав участь в організації акцій в Північній Америці, які проходили у відповідь на обстріли Києва тиждень тому.

Організація вже анонсує наступні події, зокрема розгортання найбільшого прапора України в різних містах США та акції в соціальних мережах до Хелловіну, які популяризуватимуть українську культуру та міфологію в США та світі.

Слідкувати за анонсами, щоб взяти участь в наступних акціях та долучитись можна в соціальних мережах проєкту: Instagram, Facebook, Telegram.

Читайте також:
За кордон через війну виїхали 2,75 млн українців працездатного віку

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна