ВР підтримала законопроєкт про іспити для отримання громадянства України

Верховна Рада підтримала за основу урядовий проєкт закону, яким передбачено необхідність складання іспитів на знання основ Конституції, історії України та української мови для отримання громадянства.

Про це у вівторок, 18 жовтня, повідомив перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. 

“Законопроєкт №7606 – запроваджується як умова прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою. За – 309 за основу”, – написав Железняк.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 27 липня зареєстрував проєкт закону про внесення змін до Законів “Про громадянство України” та “Про забезпечення функціонування української мови як державної” щодо умов прийняття до громадянства України (№ 7606).
22 вересня профільний комітет надав свій висновок про розгляд цього законопроєкту і рекомендував прийняти його за основу.

Так, законопроектом передбачено запровадження комплексного іспиту з основ Конституції України, історії України як умови для прийняття до громадянства України.
Також необхідним є виконання умови щодо володіння державною мовою деякими категоріями осіб. Необхідний рівень володіння державною мовою визначатиметься Національною комісією зстандартів державної мови.

Читайте також:
Президент надав громадянство України російському журналісту Олександру Невзорову: що з ним не так

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна