Могилізовані достроково: на полігоні під Україною вбиті й поранені понад два десятки російських солдатів

Більше десятка чи двох десятків російських мобілізованих військовослужбовців були вбиті, півтора десятка поранені на полігоні біля села Солоті у Валуйському районі Бєлгородської області РФ, що приблизно за 20 км від кордону з Україною.
Місцеві ЗМІ пишуть про те, що стрілянину відкрили інші російські військові. Міноборони Росії видало заяву, в якій винними названо “терористів”.

Про стрілянину повідомляють увечері суботи, 15 жовтня, але, за даними незалежного медіапроєкту “Сота“, вона сталася ще вранці.

Першим інформацію про НП із загиблими та пораненими оприлюднив телеграм-канал “База“.

За даними “Соти”, стрілянина на полігоні Солоті була вчинена близько 10-ї години ранку. За її результатами може йтися про 22 убитих та 16 поранених.

Стріляли троє військових, двоє з яких були вбиті на місці, а один – утік.

“Відповідний аудіозапис розповіді, ймовірно, сестри мобілізованого солдата, який зазнав атаки на полігоні, але вижив, є в розпорядженні редакції”, – пише “Сота”.

Видання також публікує свідчення з месенджера:

“Наше джерело, яке стало свідком розстрілу сьогодні на полігоні в селищі Солоті близько 10-ї ранку, наполягає на 22 загиблих та 16 поранених на полігоні”, – інформує “Сота” з посиланням на чоловіка, який витягав одного з поранених.

Також джерело стверджує, що один із тих, хто вчинив розстріл на стрільбищі, зміг утекти. У двох із нападників були автомати, у одного – кулемет. Інші військовослужбовці тим часом були беззбройними.

Джерело не знає, чим було викликано стрілянину. Під кулі потрапили мобілізовані жителі Брянської області, а також як мінімум одна людина з Підмосков’я.

База” пише, що постраждалих доправили до Валуйської ЦРЛ. Як мінімум у двох із них вогнепальні поранення ніг, ще один був поранений у груди.

“Сота” звертає увагу, що на полігоні в Солоті перебували понад 100 мобілізованих осіб із Брянської області РФ, які категорично відмовлялися від відправлення на лінію фронту під Лиман, що на Донеччині. “Військове керівництво більше тижня намагалося вмовити їх вирушити на штурм міста”, – пише видання.

Після того, як різні деталі події на полігоні під Валуйками потрапили в медіа, свою заяву “щодо НП на бєлгородському полігоні” зробило міністерство оборони Росії.

“Під час заняття з вогневої підготовки з добровольцями, які готуються до спецоперації, терористи обстріляли зі стрілецької зброї особовий склад підрозділу. 11 людей загинули, 15 із пораненнями різної тяжкості госпіталізовані. Вогнем у відповідь двоє терористів знищено”, – ідеться в повідомленні МО РФ.

Винуватцями МО називає “двох громадян однієї з країн СНД”. У мережі пишуть про таджиків.

Читайте також:
Чорні дні Бєлгорода: у російському місті поцілили в нафтобазу – після будинків, КПП, арсеналу й підстанцій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна