РФ втратила 6000 одиниць техніки і не встигає поповнити боєприпаси, – звіт уряду США

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Російська Федерація втратила шість тисяч одиниць техніки й використовує боєприпаси в таких кількостях, які не зможе компенсувати у зв’язку із санкціями Заходу.

Про це в п’ятницю, 14 жовтня, інформує The New York Times із посиланням на звіт уряду США.

Стверджується, здатність Росії створювати комплексну високоточну зброю вже постраждала від заходів експортного контролю, які обмежують доступ РФ до передових технологій.

Санкції Заходу також призвели до дефіциту в Росії менш складних технологій. Наприклад, підшипників, що ускладнює виробництво і ремонт танків, літаків, підводних човнів та інших військових систем.

США також зафіксували, що ще з травня Росії не вистачає критично важливих поставок дизельних двигунів, деталей двигунів для вертольотів і літаків, а також її броньованих танків. Крім того, у Москви виникли проблеми з виконанням оборонних замовлень іноземних держав.

Щоб обійти санкції, російські спецслужби отримали наказ “незаконно купувати західні технології і деталі”, зазначається у звіті. Росія також шукає поставок із таких країн, як Іран і Північна Корея, які також перебувають під західними санкціями.

За словами високопоставленого чиновника США, який говорив на умовах анонімності, Вашингтон шукає інші “вузькі місця” в технологічному процесі, які б ускладнили виробництво військової техніки для РФ – як-от кулькові підшипники та кріплення.

Читайте також:
Підсумки Рамштайну: американці розповіли, як допоможуть Україні з ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна