Підсумки Рамштайну: американці розповіли, як допоможуть Україні з ППО

Міністр оборони США Ллойд Остін та  голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявили, що на зустрічі у форматі “Рамштайн” союзники обговорювали способи якнайшвидше посилити протиповітряну оборону України та створити багаторівневу систему захисту від загроз з повітря.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це вони сказали на брифінгу після зустрічі  міжнародної контактної групи з оборони України в Брюсселі в середу, 12 жовтня.

Генерал Міллі зазначив, що для повноцінного захисту неба Україні потрібно створити інтегровану систему ППО з різних типів зброї, які розраховані на перехоплення загроз на різній дальності та висоті.

“У багатьох країн які тут сьогодні багато різних систем. Завдання буде полягати у тому, щоб об’єднати усе це, уможливити розгортання цих систем, навчання, тому що кожна з них  – інакша, забезпечити їхній зв’язок із командними центрами, з радарами, щоб вони могли “говорити” між собою… Це досяжно, і це те, що ми ставимо за мету”, – зазначив Міллі.

Глава Пентагону Ллойд Остін на запитання про часові рамки сказав, що системи будуть надані “настільки швидко, наскільки ми фізично можемо це зробити”.

“Ми збираємося надати системи, які є в нас, які є у таких країн, як Німеччина, а також додаткові боєприпаси до тих систем, які ЗСУ вже використовують”, – сказав міністр оборони США.

Він окремо відзначив внесок Німеччини, яка вже передала Україні першу систему ППО середньої дальності IRIS-T.

Остін сказав, що обговорювали також потреби у додаткових засобах протиповітряної оборони, і представники країни зазначили, що зроблять усе можливе, щоб надати необхідне.

Очільник Пентагону відзначив “чудовий прогрес” на шостій зустрічі формату Рамштайн, та розповів, що члени Контактної групи підтвердили готовність постачати для ЗСУ те, що буде необхідно в наступні “тижні, місяці чи роки”, додатково активізувати допомогу з навчання українських військових, а також наростити виробництво зброї, яка буде потрібна Україні, щоб бути спроможними закривати і ці, і власні потреби.

“Ми зробимо усе що можемо, аби подбати, щоб ЗСУ мали все, що їм необхідно для ефективних дій. А останнім часом ми побачили велику ефективність, і на сході, і на півдні, коли Україна відвоювала досить значні території”, – сказав Ллойд Остін.

Окрім засідання групи у форматі “Рамштайн”, в Брюсселі також проходила зустріч міністрів оборони країн НАТО. Генсек НАТО повідомляв, що посилення протиповітряної оборони України стане топ-пріоритетом зустрічі.

Читайте також:
Українські війська змінили динаміку цієї війни, – голова Пентагону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна