Резніков підтвердив, що Україна отримала німецьку систему ППО IRIS-T

Міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Україна отримала від Німеччини першу систему протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це він написав у твітері вночі у середу, 12 жовтня.

“Нова ера протиповітряної оборони розпочалася в Україні. IRIS-T з Німеччини вже тут. На підході американські NASAMS. Це тільки початок. І нам потрібно більше. Немає сумнівів, що Росія є терористичною державою. Існує моральний обов’язок захистити небо над Україною, щоб врятувати наших людей”, – написав він.

Напередодні німецькі ЗМІ у вівторок повідомили, що Німеччина вже передала Україніперший з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM. Постачання наступних трьох систем планується наступного року.

Додамо, що IRIS-T SLM – розроблений Diehl Defence наземний ЗРК на шасі MAN SX 45 (8 x 8) з модифікованими керованими ракетами малої дальності IRIS-T з інфрачервоною головкою самонаведення, оснащений потужним двигуном. Дальність стрільби з вертикальної пускової установки – до 40 кілометрів, ураження – 20 кілометрів. Може вражати літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, безпілотники, протирадіолокаційні ракети та бомби.

Читайте також:
Україна першою в світі отримає на озброєння новітні ЗРК IRIS-T, – Повітряні сили

Міністр оборони ФРН несподівано відвідала Одесу і в укритті під час тривоги пообіцяла першу ППО Iris-T “вже за кілька днів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна