Після невдач в Україні Росія більше не є наддержавою, – міністр оборони Британії

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що в президента Росії Володимира Путіна починає з’являтися розуміння – РФ більше не є наддержавою через низку невдач російської армії в Україні.

Про це урядовець сказав в інтерв’ю Evening Standard, опублікованому в середу, 12 жовтня.

“Він (Путін, – “Н”) щойно виявив, що (Росія, –“Н”) – не наддержава. Це ключовий момент. З одного боку, ви повірили у власний хайп, паради, на яких ви рахували танки, вважали, що є невразливими, а на ділі – ні”, – сказав він.

Глава британського міноборони вважає, що російські сили програють в Україні через “свої військові можливості” та хибні “стратегічні припущення” свого керівництва.

“На кожному кроці вони недооцінювали Україну і переоцінювали Росію. Але у Путіна в загашнику є мільйони людей, яких він може запхати у м’ясорубку без правил, без поваги до людських життів, до невинних людей і цивільного населення”, – додав Воллес.

Він наголосив, що в останні дні контрнаступ України в Херсонській області сповільнився, та вона все одно зберігає перевагу, тоді як Росія “стикається з катастрофічною втратою бойового духу, поганим оснащенням, значним дефіцитом боєприпасів та політичною нестабільністю”.

“Його (Путіна, –“Н”) стратегічні припущення, схоже, помилкові в усьому. Навіть вчора (в понеділок, – “Н”) обстріл мізерної кількості ракет по випадкових цивільних об’єктах, в той час як ви повинні були обстрілювати військові цілі, не є стратегічним або розумним використанням ваших обмежених ресурсів”, – вважає міністр оборони Британії.

Читайте також:
Глава МО Британії вважає малоймовірним застосування Путіним ядерної зброї проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна