МЗС України відреагувало на інсинуації щодо підготовки удару по Білорусі

Україна відкидає чергові інсинуації білоруського режиму, який стверджує, що наша держава нібито планує завдати удар по території Білорусі.

Про це у фейсбуці в ніч на 9 жовтня написав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Ввечері 8 жовтня до МЗС Білорусі було запрошено посла України в Мінську Ігоря Кизима, якому була вручена дипломатична нота. В ноті білоруська сторона стверджує, що Україна нібито планує нанесення удару по території Білорусі.

Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інсинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану російської федерації зі здійснення провокації та подальшого звинувачення України”, – йдеться у повідомленні з Михайлівської площі.

МЗС України закликало білоруський народ не піддаватися на провокації.

“Україна ніколи не зазіхала на чужі території. Ми чітко дотримуємося основоположних норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН”, – зазначив Ніколенко.

За його словами, влада в Білорусі має перестати виконувати забаганки кремля та негайно припинити надавати підтримку росії в здійсненні її агресії проти України.

Читайте також:
Західним регіонам приготуватися: РФ завезла іранські дрони-камікадзе в Брестську область Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна