Штати ліквідували двох ватажків ІДІЛ у Сирії

Сполучені Штати Америки ліквідували двох високопоставлених бойовиків терористичної організації “Ісламська держава”.

Про це в п’ятницю, 7 жовтня, поінформувала СNN.

США завдали авіаудару на півночі Сирії.

Унаслідок удару був ліквідований Абу Ала – однин з п’яти провідних лідерів ІДІЛ і заступник лідера ІДІЛ у Сирії, та Абу Муад аль-Кахтані – посадовець ІДІЛ, відповідального за роботу з полоненими.

Зазначається, що під час цієї американської операції ніхто з американських військовослужбовців не постраждав і не загинув, а обладнання США не було пошкоджено або втрачено внаслідок удару.

За первинною оцінкою, ніхто з цивільних осіб не був убитий або поранений.

Авіаудару передував окремий рейд на північному сході Сирії, унаслідок якого в середу було знищено посадовця ІДІЛ Раккана Вахіда аль-Шаммрі. Він відомий тим, що сприяв контрабанді зброї та бійців для підтримки операцій ІДІЛ.

Передісторія

У липні 2022 року унаслідок авіаудару Штатів біля міста Джандарис в Сирії був ліквідований очільник терористичної організації “Ісламська держава” в Сирії” Махера аль-Агаля.

Після розгрому основних сил у Сирії у 2017 році ІДІЛ намагається відновити свій вплив, користуючись “партизанськими” методами. З кінця минулого року ІДІЛ наростила активність, намагаючись посилити свій вплив.

Читайте також:
Росія перекидає із Сирії в Україну підрозділи 217-го парашутно-десантного полку ЗС РФ, – зведення Генштабу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна