У Маріуполі “Азов” втратив усе озброєння: полк просить танки та артилерію

Наразі структура полку Національної гвардії “Азов” являє собою батальйонно-тактичну групу, в яку входять чотири піхотні роти, мінометна батарея, взвод вогневої підтримки, група розвідки, управління та підрозділи забезпечення.

Про це заявив під час пресконференції у четвер, 6 жовтня, виконуючий обов’язки командира полку майор НГУ  Микита Надточій. 

“В умовах сучасної війни нам не вистачає танків та артилерії для того, щоб бути автономними у своїх діях і мати можливість вести бойові дії на суходолі. Тому ми відновлюємо підрозділи танкової роти, зенітно-ракетного дивізіону та артилерійського дивізіону. І чекаємо на озброєння та техніку, яку нам обіцяли. Друге по пріоритету – це БпЛА та зв’язок. З ними  результати планових робіт артилерії мають вищі показники, а час реакції на виявлення ворожих цілей також стає швидшим. Стабільний зв’язок є основою ведення результативних бойових дій, тому це нам дуже необхідно”, – наголосив офіцер.

На запитання журналістів, на якому етапі процес відновлення озброєння та техніки, Надточій повідомив, що наразі найвищий калібр на озброєнні полку – міномети 120-го калібру. 

“Артилерії вищого калібру поки немає, але ми робимо запити, нам це обіцяють дати. Щодо того, що вдалося зберегти під час оборони Маріуполя… Думаю, всі бачили відео, що там відбувалося. Звісно ж, нічого не вдалося зберегти, вивезти. І ми не можемо зараз користуватися нічим тим, чим користувалися в місті під час оборони. Все – з нуля”, – додав Надточій.

Начальник штабу полку майор Богдан Кротевич також сказав: “Зараз якщо нам допоможуть із відновленням озброєння і техніки ще трішечки більше, ніж допомагають, ми покажемо вам нормально відновлення української території”, – запевнив “Тавр”. 

Як писала “Новинарня“, Надточій також повідомив, що наразі вже 25 військовослужбовців окремого загону спеціального призначення “Азов”, які були поранені та евакуйовані гелікоптерами з Маріуполя, стали до строю та виконують бойові завдання.
“Наразі полк “Азов” має свою зону відповідальності на південному напрямку та успішно веде бойові дії, не дивлячись на відсутність важкого озброєння. За час виконання бойових завдань є втрати особового складу та техніки, але я вас запевняю, що втрати противника в рази більші”, – сказав офіцер.

Читайте також:
“Сенситивні питання”: азовці просять ЗМІ не поспішати з інтерв’ю щодо подробиць полону

ГРУшники хотіли завербувати “азовців” у полоні, – начальник штабу

Начштабу “Азову” Кротевич переповів, як узгоджувалася операція виходу з “Азовсталі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна