“Сенситивні питання”: азовці просять ЗМІ не поспішати з інтерв’ю щодо подробиць полону

Звільнені з полону військовослужбовці полку “Азов” просять засоби масової інформації не поспішати з інтерв’ю щодо подробиць полону

Про це під час пресконференції у четвер, 6 жовтня, повідомив т.в.о заступника командира полку по роботі з особовим складом, молодший лейтенант Ілля Самойленко.

“Ми бачимо, що існує високий інформаційний запит до нас з боку медіа та блогерів. Нам потрібен час, щоб обробити ці запити. Є багато сенситивних питань, які стосуються бойових дій в Маріуполі, полону, деталей повернення. Не всі бійці з тих, хто повернувся, готові до спілкування на ці чутливі теми. Я думаю, ви розумієте з яких причин: це і болюче переживання, і власні травми тощо. Я прошу ставитися до цього з розумінням”, – сказав офіцер.

З його слів, підвищена увага з боку медіа для людей, які ніколи з цим не стикалися, також є тиском. Для бійців, які зараз мають реабілітацію, в пріоритеті – спілкування з рідними та близькими, а вже потім – зі ЗМІ та медіа.

“Реабілітація – це досить тривалий процес, в кожного він індивідуальний, і це процес, який має бути завершений і доведений до кінця. Висмискувати людину із цього процесу, щоб зробити сюжет, піддавати його тиску, – це неправильно, прошу поставитися до цього з розумінням. Ми з великим розумінням і подякою ставимося до підвищеного інтересу, ми вдячні за цю підтримку, і всі ваші запити ми обробимо і обов’язково дамо відповідь на всі питання, які у вас є. Ми розповімо правду. Проте висвітлення деяких речей не є нагальною потребою. Це може трішки почекати”, – наголошує Самойленко.

Майор Богдан Кротевич додав, що з усіма, хто виходить з полону, працюють представники Офісу генерального прокурора, місії ООН, СБУ, ГРУ. Відтак, військові, даючи свідчення, таким чином фіксують злочини РФ.

“Вони все записують, і передають в абсолютні всі керівні державні органи, в ООН, Європарламент, в США. Просто це не висвівтлюється, щоб бійці, які перебувають в полоні від цього не постраждали. А вони можуть від цього постраждати. Це перший момент. По-друге, якщо ви ставите питання якомусь бійцю щодо тортур, то не забувайте, що в 2,5 тис оборонців Маріуполя є родини. І коли вони чують відповіді, що відбувається там, то це тиск такий, якого я раніше не розумів”, – резюмував “Тавр”.

Читайте також: 
ГРУшники хотіли завербувати азовців, – Кротевич

Начштабу “Азову” Кротевич переповів, як узгоджувалася операція виходу з “Азовсталі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна