Начштабу “Азову” Кротевич переповів, як узгоджувалася операція виходу з “Азовсталі”

Командир полку “Азов” НГУ підполковник Денис Прокопенко мав зв’язок із президентом України Володимиром Зеленський, головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, керівником ГУР Кирилом Будановим під час виходу із металургійного комбінату “Азовсталь”.

Про це заявив під час пресконференції у четвер, 6 жовтня, начальник штабу полку “Азов” майор Богдан Кротевич “Тавр”. 

“Вся ця операція нашого виходу була узгодженою з керівництвом держави, це була важка операція. Азовці – люди трішечки горді, в нас є бойова честь, ми за свої слова відповідаємо. Нам було дуже важко прийняти це рішення, але на той момент в нас було 600 поранених, і 300 з них просто гнили – вони гинули дуже повільно”, – сказав Кротевич.

З його слів, офіцерський склад одностайно прийняв рішення щодо виходу в полон, щоб надати терміново медичну допомогу пораненим, які були в госпіталі в бункері.

“Так, це рішення було узгоджене з керівництвом країни”, – резюмував він.

Читайте також:
Полк “Азов” зараз виконує бойові завдання на південному напрямку, є втрати, – т.в.о. командира

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна