Рада звільнила Кирила Шевченка з посади голови НБУ

Верховна Рада звільнила Кирила Шевченка з посади голови Національного банку України.

Про це в четвер, 6 жовтня, повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

За його словами, постанову №8104 про звільнення Шевченка з посади голови НБУ підтримали 263 народні депутати.

Зокрема, 192 – з фракції “Слуга народу”, 10 – з фракції “Голос”, 16 – з депутатської групи “Платформа за життя та мир”, 13 – з депутатської групи “Відновлення України”, 7 – з депутатської групи “За майбутнє”, а також 9 позафракційних.

Контекст

4 жовтня голова НБУ Кирило Шевченко підтвердив, що звернувся до президента України із заявою про відставку “через причини, пов’язані зі здоров’ям”.

6 жовтня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях Шевченку у період його керівництва “Укргазбанком”. Вони призвели до збитків в сумі понад 206 млн гривень.

Кирила Шевченка призначили головою Національного банку 16 липня 2020 року. Це відбулося після гучного скандалу зі звільненням попереднього голови НБУ Якова Смолія, який оголосив про відставку через політичний тиск зі сторони влади.

Читайте також:
Нацбанк ухвалив рішення, яке ставить під загрозу існування волонтерського руху, – Стерненко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна