На Харківщині у боях за Україну поліг ірландець Рорі Мейсон

Поблизу російського кордону на Харківщині в боях за Україну загинув 23-річний воїн Інтернаціонального легіону ірландець Рорі Мейсон.

Про це в середу, 5 жовтня, поінформувало ірландське видання The Irish Times.

Загибель військового підтвердила його родина.

Рорі Мейсон загинув 28 вересня під час бойових дій. Сім’я Мейсона дізналася про його смерть від Міністерства закордонних справ, яке надає консульську допомогу.

“Хоча ми глибоко засмучені його смертю, ми надзвичайно пишаємося його мужністю, рішучістю та його самовідданістю, коли він негайно підтримав Україну”, – сказав батько загиблого Роб Мейсон.

За його словами, Рорі ніколи не був політиком, але він мав глибоке відчуття добра і зла і нездатність повернути інший бік перед обличчям несправедливості. Він давно цікавився Східною Європою, подорожами та вивченням нових мов.

“Ті, хто воював разом із Рорі, говорять про “справді сміливого та відважного чоловіка, який міг піти в будь-який момент, але вирішив цього не робити”.

За словами колеги, який служив з ним, “Рорі був людиною, яка з першого погляду могла здатися сором’язливою, однак, коли йшлося про вчинки та характер, він знову і знову доводив, що він людина стійка, принципова та чесна”, — сказав батько бійця.

Рорі Мейсон записався до Інтернаціонального легіону захисту України в березні 2022 року.

“Наш брат по зброї Рорі Мейсон брав участь у контрнаступі на Харківщині зі своїм підрозділом і загинув у бою. Під час проведення бойових дій підрозділ зазнав обстрілу” – йдеться у повідомленні Легіону.

У Легіоні також зазначили, що підтримують зв’язок із сім’єю. І в координації з ними, дотримуючись їхніх побажань та вказівок, Інтернаціональний легіон і Збройні сили України займаються процесом репатріації.

“Наразі, щоб захистити оперативну безпеку та конфіденційність сім’ї, ми не можемо оприлюднити більше інформації”, – йдеться в повідомленні.

У Мейсона залишилися батьки Роб і Елізабет, а також молодший брат і сестра.

Читайте також:
Сенат Ірландії визнав вторгнення Росії в Україну геноцидом

У Харкові від ворожого обстрілу загинула бразильська акторка і снайперка Таліта ду Валле

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна