За навчанням військових ЗСУ в Німеччині знов шпигували дрони

У Німеччині невідомі за допомогою численних дронів намагалися стежити за полігоном Вільдфлекен, де тренуються українські військові.

Про це 2 жовтня повідомив Business Insider із посиланням на міністерства оборони ФРН.

Зазначається, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня поруч із полігоном, де військові вчаться вправлятися із бронетранспортерами Dingo, помітили близько десятка дронів, які могли використовуватися для шпигунства.

У відповідь на запит журналістів в міністерстві підтвердили, що після виявлення безпілотників у безпосередній близькості до військового полігону, на кордоні між Баварією та Гессеном, проводилася поліцейська операція. Також було розпочато розслідування.

Джерела журналістів у сфері безпеки Німеччини розповіли, що загалом неподалік полігону помітили близько 12 дронів.

“Міністерство залишило без відповіді запитання, хто стоїть за акцією. Але є підозри, що до цієї акції може бути причетна Росія”, – йдеться в матеріалі.

Ця спроба шпигування – не перша. Раніше тижневик Der Spiegel писав про те, що російські спецслужби за допомогою дронів шпигували в Німеччині за процесом навчання військовослужбовців ЗС України роботі з САУ Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000).

Читайте також:
Російські спецслужби стежили за тренуванням українських військових у Німеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна