Вселенський патріархат зібрав для України понад $5 млн – Зеленська приїхала й подякувала

Дружина президента України Олена Зеленська та представники офісу президента у Стамбулі провели зустріч із Вселенським Патріархом.

Про це за підсумками візиту 2 жовтня повідомила пресслужба глави держави.

“Під час зустрічі з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм перша леді разом з керівником ОП Андрієм Єрмаком, першим віцепрем’єр-міністром – міністром економіки Юлією Свириденко, заступником керівника ОП Андрієм Сибігою та послом України в Турецькій Республіці Василем Боднарем подякувала Патріарху за підтримку нашої держави”, – ідеться в повідомленні.

“Російська церква підтримує військову агресію, благословляє вбивць і катів. Така антихристиянська діяльність Московського патріархату має отримати справедливу оцінку й на міжцерковному рівні”, – наголосила Олена Зеленська.

Вона також подякувала Вселенському Патріарху та грецькій громаді Туреччини за передану гуманітарну допомогу. Зазначається, що в березні Вселенський Патріархат надіслав гуманітарний вантаж на суму понад 250 тис. євро. Крім того, з ініціативи Його Всесвятості Американська архієпископія Вселенського Патріархату у США ініціювала створення Фонду допомоги Україні, у який вже зібрано понад 5 млн доларів США.

Читайте також:
У Туреччині спустили на воду український корвет класу Ada “Гетьман Іван Мазепа”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна